Logi & transport

I år flyttar Nordic Soundscapes västerut till Storlien. Här kommer vi att vara på Storlien Högfjällshotell och som anmäld på körstämma eller kortkurs får du rabatterat pris på boende och mat. Läs nedan om de olika alternativen.

För dig som inte bor över på Storlien Högfjällshotell finns möjlighet att endast förboka mat för helgen. Det finns också möjlighet att ta husbil och boka en ställplats.

För att boka matpaket, samt för övriga frågor gällande boende, mat, din bokning och hotellets serviceutbud – maila till nordic@storlienhogfjallshotell.se.

Som anmäld deltagare på körstämman får du rabatterat pris på boende och mat. Du får information i bekräftelsemailet för körstämman eller kortkurs hur du går tillväga för att boka boende- och matpaket! Då Nordic Soundscapes börjar redan på fredag morgon den 20 september, rekommenderar vi att ni anländer torsdag den 19 september. Nedan finns prisexempel för boende och mat mellan torsdag 19 september och 22 september.

Pris för körstämmedeltagare under Nordic Soundscapes:
Del i två-, tre-, eller fyrbäddsrum med egen WC och gemensam/privat dusch inklusive frukost, lunchbuffé, fika och middagsbuffé från torsdag middag till söndag lunch: 3273 kronor/person.

Pris för anmäld på kortkurs eller medföljande sällskap under Nordic Soundscapes: 
Del i två-, tre-, eller fyrbäddsrum med egen WC och gemensam/privat dusch inklusive frukost, lunchbuffé, fika och middagsbuffé från torsdag middag till söndag lunch: 3573 kronor/person. 

Passa på att prata ihop dig med dina körvänner eller medföljande sällskap för att dela på ett flerbäddsrum! För varje tom bädd i ditt valda rum tillkommer en avgift. 

Pris för endast matpaket inklusive fika, lunchbuffé och middagsbuffé:
495kr/person och dag. 

Pris för ställplats för husbil:
280 kr/dygn med el, 180 kr/dygn utan el. Tillgång till vatten, toalett och dusch på hotellet. Boka ställplats här.

Om du vill förlänga din vistelse i Storlien med några extra dagar får du samma fördelaktiga pris per dygn som under Nordic Soundscapes. Det betyder 596 kr/natt per bädd för körstämmedeltagare, och 696kr/natt per bädd för övriga, inklusive frukost. Då hotellet inte organiserar bufféer till lunch och middag som under Nordic Soundscapes, kan du beställa från à la carte-menyn i Kopparbaren eller boka 2-rätters hotellmiddag för 325 kr/person och kväll.

Så passa på att ta med vandringskängorna och njut av fjällvärlden runt omkring innan eller efter helgen!

Transport till och från Storlien

(Storliens tågstation och hotell, Creative Commons)

Tåg till och från Storlien

Till Storlien kan du ta dig med SJ, Norrtåg/Vy samt Snälltåget. För avgångar och biljetter, se www.sj.se eller www.snalltaget.se. Från Norge kan du åka med SJ Norge. För avgångar och biljetter, se www.entur.no eller www.sj.no

Från tågstationen är det cirka 10 minuters promenad till Storlien Högfjällshotell. 

Bil till Storlien

Det går också bra att köra bil till Storlien. Från Stockholm är det cirka 65 mil, Sundsvall 35 mil, Östersund 15 mil och Åre 6 mil. Gratis parkering finns på plats vid Storlien Högfjällshotell. Samåk med dina kör- eller musikvänner om möjligt!

Om Storlien

Byn Storlien tillkom som ett stationssamhälle i samband med att järnvägen mellan Sundsvall och Trondheim drogs fram i början av 1880-talet. Stationen ligger 600 meter över havet vilket gör den till Sveriges högst belägna järnvägsstation. Den fina naturen och rena luften gjorde att den välkände Enköpingsdoktorn Ernst Westerlund etablerade kur- och hälsoverksamhet på orten 1886. Han gjorde byn omtalad och snart kom det stora skaror besökande patienter från när och fjärran. 

Första etappen av det nuvarande Storlien Högfjällshotell byggdes på en platå ovanför det ursprungliga hotellet i mitten av 1930-talet av Skid-och friluftsfrämjandet som fått marken och det ursprungliga hotellet som en stor donation av familjen Ekman. Idag är Storlien Högfjällshotell ett legendariskt fjällhotell beläget i västra Jämtland på gränsen mellan Sverige och Norge. Hotellet ligger 620 meter över havet och är omgivet av berg, kristallklara bäckar och sjöar, skogar och orörd natur med rikt djurliv och sällsynta växter.

Hotellet har varit hem för kändisar, skidentusiaster, naturälskare och konferenser ända sedan 1935. Det har nyligen öppnat igen efter en omfattande och pietetsfull renovering som har återställt det till sin forna glans. Byggnaden är en attraktion i sig med en genuin atmosfär från gamla tider med mycket bevarade originalinteriörer, möbler och konstverk av olika slag.

Med 210 rum med 500 bäddar, barer och lounger, restauranger, butiker, bibliotek, poolområde, gym, biograf och flera konferensrum och salar för upp till 150 deltagare i biosittning, finns det mesta man kan önska sig på området.

Till hotellet hör 3 200 hektar egen mark med fjällnära natur. På sommaren kan du njuta av utmärkta vandrings- och cykelleder, sjöar för fiske, kanotpaddling och bad och på vintern förvandlas Storlien Högfjällshotell till en populär vinterdestination med 23 välpreparerade backar, 9 liftar med ski-in/ski-out, backrestaurang, skidskola och 40 km välpistade längdskidspår.

Hotellet håller öppet varje dag, året runt.
För mer information, se www.storlienhogfjallshotell.se.