Kvällsprogram och konserter

Under Nordic Soundscapes kan du ta del av flera konserter och framträdanden på kvällstid, uppleva en spelkväll med levande musik, spontandans och spontansång! Som deltagare på körstämman och folkmusikkursen ingår inträde till kvällsakterna. Du köper biljett för hela kvällsprogrammet och biljettlänk hittar du under respektive kvällsprogram.

Passa på att avnjuta en god middag på Storlien Högfjällshotell eller övernatta i samband med kvällsprogrammet, besök www.storlienhogfjallshotell.se för mer information och bokning. 

Torsdag 19 september – Fjällets Kraft – Jens Comén Anna Kråik, Jens Comén och Jonas Ehnroth samt Berättarstuga SKÖRA

19:00-20:00 Konsert med Anna Kråik, Jens Comén och Jonas Ehnroth
Annas jojk kan vara rå, vacker, ömsint och urstark.  En röst med rottrådarna tätt inflätade i den samiska kulturen. Runt Annas jojk skapar Jens och Jonas öppna ljudlandskap med plats för improvisation och lekfullhet. 

Anna Kråik – jojk
Jens Comén – saxofoner, loopar, slagverk
Jonas Ehnroth – gitarr, effekter.

20:15-21:00 Berättarstuga med Jämtlands Berättarnätverk SKÖRA med norskt gästspel Kom och lyssna till lokala berättare från Jämtland och Norge som på fängslande manér låter oss följa med i berättandets konst. En lugn och intrycksfull stund mitt bland all folkmusik och körsång på Nordic Soundscapes! 

Biljetter för torsdagsprogrammet kostar 195kr och köps via Tickster.

Fredag 20 september – Världen Om – Ale Möller Trio, Visstuga med Jens Gustavson, Berättarstuga SKÖRA, Folkmusikkväll och folkdans

17:00-17:45 Berättarstuga med Jämtlands Berättarnätverk SKÖRA med norskt gästspel
Kom och lyssna till lokala berättare från Jämtland och Norge som på fängslande manér låter oss följa med i berättandets konst. En lugn och intrycksfull stund mitt bland all folkmusik och körsång på Nordic Soundscapes! 

19:00-20:00 Ale Möller Trio
Äntligen får vi lov att presentera Ale Möller och hans trio! Sveriges meste och bäste multimusikant Ale Möller, bygger ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många kulturer. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Få kan, som denna musikant och berättare, skapa tokglädje – både på och utanför scenen. Tillsammans med sina medmusikanter pianisten Johan Graden och slagverkaren Olle Linder bjuder Ale Möller på harmonier, rytmer och anekdoter från världens alla hörn, insamlade under ett långt och spännande liv i musikens tjänst. 


20:30-21:30 Körallsångsfest med Lena Rieback
Lena Rieback, körledare från Hälsingland, håller i en rungande allsång för alla tillsammans med körsångare och andra sångentusiaster under kvällen. Kom som du är med dina stämband eller bara lyssna när taket lyfter! Inga förberedelser eller föranmälan krävs! 

20:30-21:30 Prova på Folkdans 
Ami Dregelid bjuder in till att prova på Polska-dans under fredagskvällen i god tid innan kvällens Folkmusikkväll börjar med livemusik att dansa till resten av dygnet. Du behöver inga förkunskaper, bara ett öppet sinne, sköna kläder och skor! 

21:30-22:30 Visstuga med Jens Gustavson
Jens Gustavson är en jämtländsk låtskrivare som varit aktiv på vis- och rockscenen i länet i över 30 år, ensam eller med kompband. Han skriver och framför melankoliska låtar med berättande texter på svenska. Musikaliskt befinner han sig möjligen i samma universum som till exempel Lars Demian, Johan Airijoki eller Ossler. På Nordic Soundscapes får vi nu njuta av hans musik och tolkningar ensam på scen med en akustisk gitarr.

21:30-00:00 Folkmusikkväll med folkhögskolemusiker
De spirande folkmusikerna från flera folkhögskolor i Sverige bjuder på en härlig, varierad och musikalisk kväll. Passa på att lyssna till våra blivande folkmusikstjärnor, dansa en schottis och släpp loss!

Biljetter för fredagsprogrammet kostar 295kr och köps via Tickster.

Lördag 21 september – Rösternas Kväll – Solala, visor med Ellen Sundberg, Berättarstuga SKÖRA, Open Stage folkmusik och dans

17:00-17:45 Berättarstuga med Jämtlands Berättarnätverk SKÖRA med norskt gästspel
Kom och lyssna till lokala berättare från Jämtland och Norge som på fängslande manér låter oss följa med i berättandets konst. En lugn och intrycksfull stund mitt bland all folkmusik och körsång på Nordic Soundscapes! 

19:00-20:00 Solala
Vi är mycket stolta över att presentera Solala på Nordic Soundscapes i Storlien! Solala är den vokala powertrion som med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och varierande repertoar ackompanjerad av hemmasnickrade rytminstrument har förändrat hur sång i grupp kan låta. Deras förmåga att skapa en atmosfär av ren glädje och energi på scenen är imponerande. Trion har en förmåga att skapa magi endast med sina röster, de har en stadigt växande publik, har gjort hundratals konserter, flertal TV-framträdanden, fem skivproduktioner och t o m en utgiven bok om Kökspercussion.

Med en repertoar som spänner från klassiska favoriter till moderna hitlåtar, bjuder Solala på en upplevelse som berör både hjärta och själ. Det här kommer blir en musikupplevelse på en nivå man inte är van vid! Konserten är deras enda konsert i Jämtland sommaren 2024. Missa inte, oavsett om du är en erfaren musikälskare eller bara vill ha en underbar musikupplevelse. Läs mer på www.solala.se

20:30-21:30 Visstuga med Ellen Sundberg
Ellen Sundberg, en av våra främsta visartister, bjuder på en akustisk konsert på lördagen under Nordic Soundscapes. Ellen Sundberg har en sällsam förmåga att gestalta andras ord. Att få texten att sjunga och levandegöra raderna med en innerlig inlevelse. En förmåga hon visat prov på med sina två hyllade album Ett Bloss För Bodil Malmsten och Du sålde min biljett – Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund. Kom och lyssna till hennes musikaliska talang under en intim visstund i Storlien. Läs mer på https://ellensundberg.com/.

21:30-00:00 Open stage med sång, folkmusik och folkdans!
Detta är en stund du inte vill missa! Olika musikaliska sammansättningar, spelmanslag och en och annan gäst bjuder på sitt bästa under sista kvällen på Nordic Soundscapes. Kanske har du något att bjuda på? Förvänta dig dans i mängder och riktigt go stämning! 

Biljetter för lördagsprogrammet kostar 295kr och köps via Tickster.

Söndag 22 september – Grande Finale – Folkmusikkonsert med Ale Möller, Anna Kråik, kören och folkmusikerna

På söndag avslutas Nordic Soundscapes med en rungande lunchkonsert. Under helgen har körsångarna och folkmusikerna övat in en varierad och folkmusikinspirerad repertoar som de sätter ihop till en grande finale-konsert klockan 13:30 på Storlien Högfjällshotell – missa inte detta!

Konserten är kostnadsfri och det är först till kvarn!