Låt- och stämspelskurs med Adrian Jones

Ladda ner inbjudan ->

Adrian Jones 

Stråkmusiker och kompositör från Leksand i Dalarna, som flyttat till Ås, Jämtland. Han har en bred verksamhet med allt ifrån stråkkvartetten Archi Jamt till det folkmusikaliska partybandet Folk All-in Band.

Få en flygande spelstart på hösten!

När fjällen är som vackrast träffas vi i Edsåsdalen för en helgs fiolspel, dans, konserter, jam m.m. Adrians kurs riktar sig till dig som vill lära dig några låtar från den västjämtska spelmanstraditionen och samtidigt vidareutveckla ditt stämspel.  Du bör ha gått någon av Adrians tidigare kurser i stämspel eller ha motsvarande förkunskaper, d.v.s. ha provat på stämspel och vilja utveckla dina verktyg att skapa egna andrastämmor. Fokuset kommer ligga på melodiska stämmor, inte ackord och komp. Alla instrument är välkomna!

Start fredag kväll 17.00. Kurs, stämma, konserter och dans på Edsåsdalens fjällstation Köjagården. På söndagen avslutas stämman med en konsert på Åre torg i samband med Åre höstmarknad som pågår samma helg. Tid kommer finnas för att hinna med en sväng på marknaden. För boende och mat kontakta Edsåsdalens fjällstation: edsasdalen.se. De har ett förmånligt erbjudande för helgen, läs mer och oka online här: http://edsasdalen.se/boende-korstamma

Nordic soundscapes är en folkmusik och körstämma. Vi vill skapa en plats för musikaliska möten, nya spelkompisar, ny musik!

Under fredagens och lördagens folkmusikkvällar uppträder bla. Triakel , Fria FolkTrion, Heléne Olofsson, körer, Kjell-Erik och Jens-Tomas, Adrian Jones. Dans och jam!

Anmälan till are@sv.se. Kursavgift: 700:-

Frågor? jens.comen@regionjh.se, info@adrianjones.se