Folkdanskurs

Polska danskurs med Ami Dregelid och Kjell-Erik Eriksson

Det här är en kurs där alla är välkomna att anmäla sig. Den vänder sig till dig som är nybörjare, till dig som kanske bara dansat lite grann och vill lära mer eller till dig som dansat en hel del och vill fördjupa din kunskap.

Vi använder oss av metoder där vi utgår från Kjell Eriks spel och du kommer att få dansa mycket under helgen. Du får öva och pröva för att hitta en funktionell dans med den du dansar med. Vi kommer att jobba med t ex snurr och sväng, balans och teknik, svikt och samdans, tydlighet och flöde. Allt för att hitta en kraftfull, avspänd dans i samspel med den du dansar med och med musiken. Varmt välkommen!

Om kursen

Kursen startar på lördag kl 10 och då dansar vi till kl 16. Därefter finns egentid och möjlighet att gå på konserter och andra roliga aktiviteter på folkmusikfesten Nordic Soundscapes, mer info nedan. På söndag är det dans till kl 14 och därefter en slutkonsert i Undersåkers kyrka.

Anmäl dig helst senast 31.8.
Bokar du kursen innan 31 Juli kostar kursen 795kr, därefter 945kr.

Anmäl dig här: Folkdans Anmälan


Åk tåg till Undersåker,med bara 200 m till möjligt boende och 400 m till danslokalen.
Vi kan ordna med väldigt prisvärt boende under helgkursen.
Hör av dig till tanja.tuuliainen@sv.se för bokning av boende.

Nordic Soundscapes

Nordic Soundscapes är en Körstämma och folkmusikfest i Södra Årefjällens pärla fjällbyn Edsåsdalen, som pågår hela helgen med konserter, spel- och danskvällar på Köja samt en stor konsert på lördag kväll med Vokalgruppen SOLALA, se hela programmet på www.nordicsoundscapes.se

Varmt välkommen till fjällvärlden när den är som vackrast!

Om ledarna

Ami Dregelid är känd både som dansare och pedagog och en viktig förebild inom dagens folkdans. Hon har mer än 25 års erfarenhet av att arbeta med utbildning i folkdans och hennes dansande och undervisning har haft stort inflytande på folkdansmiljön och utvecklat fältet i praktiken. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern centralt och hon har under många år utvecklat metoder att förmedla det när hon undervisar.
Har du frågor kring danskursens innehåll, kan du kontakta ledaren:

Ami Dregelid +46 70 360 3434

Hon är lärare på Folkdanskursen på Eric Sahlström Institutet, undervisar i dans och spel på Kungl musikhögskolan i Stockholm, på Stockholms konstnärliga högskola samt har kortare kurser, både i Sverige och och Norge.

Kjell-Erik Eriksson
Kjell-Erik har jobbat som spelman i drygt 30 år.
Turnerar flitigt med banden Hoven Droven, Triakel, Breda gatan och Bo lyckligs gammeldansorkester. Ofta anlitad som fiollärare på olika kurser. Är tillsammans med Jens Comén ansvarig för folkmusikprofilen på Birka folkhögskola.
Han har sedan tidig tonår grävt och fördjupat sig i folkmusiktraditionerna i Offerdal och Väst-Jämtland där spelmannen Lapp-Nils levde och verkade under andra hälften av 1800 talet. Dansen har alltid varit en viktig del i Kjell-Eriks fiolspel. Att förmedla ett gott sväng bygger ofta på hur kroppen svänger med musiken under spelet, och när kroppen, svänget, musiken och dansgolvet svänger tillsammans då mår Kjell-Erik som bäst.